2. Sortering

Verdens Næstbedste Bræt

2021 startede vi projektet om Verdens Næstbedste Bræt op - en proces hvor en ressource, der ellers villle være gået til spilde, i stedet bliver upcyclet og får nyt liv.

Frasorteret træ fra vores produktion i Danmark.

Træet frasorteres, fordi det ikke opfylder vores strenge kvalitetskrav til Verdens Bedste Bræt. Derfor yder vi heller ikke reklamationsret på træet. Projektet er lokalt forankret omkring vores site, hvor vi gennem et samarbejde med Ikast/Brande kommune har inddraget borgere på kanten af arbejdsmarkedet til at indgå i selve sorteringsarbejdet. Vi har allerede haft flere gode hænder igennem projektet.

2. Sortering

Brædderne fordeles i øjeblikket mellem goodwill-projekter, materialebanker og strategiske samarbejder.

Goodwill projekterne tager særligt udgangspunkt i vores arbejde med Verdensmål 8, hvorfor vi gerne støtter institutioner, der er lokalt forankret omkring hampen.

Brædderne indgår bl.a. i materialebankerne the Upcycle, Upcycle Forum og hos Råt&Godt. Her står de sammen med andre upcyclede materialer og frister både privatpersoner og virksomheder.

Af strategiske samarbejder kan nævnes vores samarbejde med STARK. Vi har døbt samarbejdet Genwood – Genwood kan findes i udvalgte STARK-butikker i Danmark.

Cirkulær materialeanvendelse

Sammen med flere materialebanker cirkulerer vi vores uudnyttede restmaterialer fra vores produktion over til andre virksomheder. Gennem det samarbejde forlænges materialernes livscyklus i forsyningskæderne til gavn for både miljø og bundlinje.

Med stolthed deltager vi i et fællesskab, som samarbejder for en ansvarlig anvendelse af materialer gennem stærke partnerskaber for bæredygtig udvikling.

Fordi vi kun kan være cirkulære sammen.

"I år kan vi med glæde meddele at vi har indgået et partnerskab med NorthSide Festival. Man vil derfor kunne finde vores 2. sortering, Verdens Næstbedste Bræt, på pladsen. Partnerskabet giver så god mening for os hos Superwood, netop fordi vi kan få sat vores 2. sortering i spil i det danske sommerland. Og ikke mindst fordi der efterstræbes at konstruktionen kan pilles ned og genanvendes til næste år".
Sofie Mora Kristensen
Sustainability & Marketing Coordinator hos Superwood