2. Sortering

Verdens Næstbedste Bræt

2021 startede vi projektet om Verdens Næstbedste Bræt op - en proces hvor en ressource, der ellers villle være gået til spilde, i stedet bliver upcyclet og får nyt liv.

Frasorteret træ fra vores produktion i Danmark.

Omkring 7 % af det træ, vi køber, sorteres fra efter imprægnering, fordi det ikke lever op til vores strenge kvalitetskrav til Verdens Bedste Bræt. Hvert år udgør det omkring 8.000 løbemeter facadebeklædning. Spild er væsentligt for Superwood, særligt fordi det er en stor mængde ressourcer på årsbasis, som indtil 2021 ikke havde et bestemt formål. (Manglende) Brug af restprodukter i byggebranchen er væsentligt for branchen og derfor også noget vi skal have fokus på, for at bidrage til en mere bæredygtig branche.

Sortimentet af vores upcyclede produkt er defineret af vores highrunners – for udvalgte profiler giver det mening at sortere efter individuelle profiler og dimensioner, som vi så kan tilbyde som Verdens Næstbedste Bræt. Derudover har vi vores “Mix-pakker”, som består af assorterede profiler, længder og mål. En pakke har altid et indhold på ca. 600 meter, og vi leverer kun hele pakker. Fordi der er tale om frasorteret træ, yder vi heller ikke reklamationsret på træet.

Kontakt os her

2. Sortering

Træet er i dag fordelt mellem goodwillprojekter, materialebanker og strategiske samarbejder.

Goodwill-projekter omfatter blandt andet Dyren i Valby, som er en smuk legeplads med husdyr. Vi har samarbejder med materialebankerne Upcycle, Råt&Godt og Genbyg, som alle har vores upcyclede produkter på hylderne.

Blandt strategiske samarbejder kan nævnes Northside, som købte en stor del af vores upcyclede produkter sidste år, og STARK, der i deres univers arbejder med Verdens næstbedste bestyrelse under titlen "Genwood". I forhold til goodwill-projekterne går vi ind for lokalt baserede projekter, hvilket også passer ind i vores bæredygtige strategi og arbejde med bæredygtighedsmålene.

Et af vores tætte samarbejder er med Wood by Human Ressources, der arbejder med udsatte unge i Silkeborg, som ligger geografisk tæt på Hampen. Hver måned donerer vi 1-2 pakker af vores upcyclede træ, som de børn og teenagere, der er en del af organisationen, så forvandler til smukke udendørsmøbler.

Tiny Office's mobile showroom

Hør Jonas Hallberg fra Tiny Office’s erfaringer med brug af Verdens Næstbedste Bræt her. Vores 2. sortering pryder vores mobile showrooms, som benyttes til messer og arrangementer hos kunder i Danmark, Sverige, Norge og Tyskland.

Book et besøg fra Tiny Office

Cirkulær materialeanvendelse

Sammen med flere materialebanker cirkulerer vi vores uudnyttede restmaterialer fra vores produktion over til andre virksomheder. Gennem det samarbejde forlænges materialernes livscyklus i forsyningskæderne til gavn for både miljø og bundlinje.

Med stolthed deltager vi i et fællesskab, som samarbejder for en ansvarlig anvendelse af materialer gennem stærke partnerskaber for bæredygtig udvikling.

Fordi vi kun kan være cirkulære sammen.

"I år kan vi med glæde meddele at vi har indgået et partnerskab med NorthSide Festival. Man vil derfor kunne finde vores 2. sortering, Verdens Næstbedste Bræt, på pladsen. Partnerskabet giver så god mening for os hos Superwood, netop fordi vi kan få sat vores 2. sortering i spil i det danske sommerland. Og ikke mindst fordi der efterstræbes at konstruktionen kan pilles ned og genanvendes til næste år".
Sofie Mora Kristensen
Sustainability Manager, Superwood A/S & Welcon A/S