Fra skov til hjem

Overfladebehandling.

Sidste station inden pakning

Maling

Vi sorterer igen og overfladebehandler træet

Selvom vi gør alt for at få det bedste træ, der findes, opstår der fejl og skader i processen. I vores specielle scanner registrerer vi den slags og kapper diverse fejl og mangler væk, så de ikke ender i de endelige løsninger. Scanneren kigger på træet fra otte forskellige vinkler, og kan via røntgen se om der er skader inde i træet.

Alt spild genbruger vi selvfølgelig – primært i vores biobrændselsanlæg.
Efterfølgende passerer træet igennem vores fuldautomatiske maleanlæg. Her overfladebehandles træet først med grunder og tørres, for herefter at blive topmalet. Er der valgt en transparent løsning, males blot en enkelt gang i sprøjteanlægget, som sikrer at der anvendes den optimale mængde maling. Alt er optimeret i mindste detalje for at sikre kvaliteten, så den står mål med dine forventninger til træ fra Superwood.

Under malingen tages der højde for spild og minimering af mængden af affald fra processen – eksempelvis i forhold til emballage, transport af malingen og rengøring.
Det er naturligvis også muligt at fravælge overfladebehandlingen i tilfælde, hvor dette er relevant.

Superwoods gennemimprægnering ændrer ikke ved træets naturlige lyse og flotte tone. Derfor har vi konstrueret en transparent farveskala, hvor den unikke træstruktur er synlig. Imprægneringen træder ikke igennem og misfarver den transparente maling. Der er muligheder for smukke kombinationer på tværs af farveskalaen.
Morten Hove Lasthein, Arkitekt
AART Designers, Partner / Designchef,