Fra skov til hjem

Gennemimprægnering.

Superwood er imprægneret helt ind i kernen.
Den unikke imprægneringsteknologi bringer træbeskyttelsen videre ind under træets overflade, som mikroskopiske partikler, der fæstner sig overalt i træcellerne.

Gennemimprægnering

Mere miljøvenlig og patenteret proces.

En mere bæredygtig og effektiv imprægnering.

Vi har udviklet verdens eneste anlæg, der anvender genbrugt kuldioxid, til at opløse og transportere træbeskyttelse ind i brædderne. Det foregår i en patenteret højtryksproces. Der anvendes over hundrede gange mindre træbeskyttelsesmiddel, end der gør i konventionel imprægnering. Midlet bliver opløst i mikroskopiske partikler og sætter sig fast i træcellerne hele vejen igennem brættet – ikke kun på overfladen. Det medfører en mangedobling af træets levetid.

Efter imprægneringen har træet fortsat samme egenskaber som før. Det betyder, at du kan bruge dit sædvanlige værktøj, og den befæstigelse du ønsker. Træet ser ud som før. Altså lyst, så det kan overfladebehandles i alle mulige farver – også transparente. Endelig bevarer træet samme fugt og dermed vægt som inden imprægneringen.

Fakta om anlægget.

Certificeret

Vi har papir på det

Hele vores produktion er tænkt, tegnet og født med bæredygtighed som ufravigeligt omdrejningspunkt. Derfor søger vi også konsekvent at udfordre vores produktionsmetoder og holde os ajour med certificeringer, internationale standarder og byggestandarder.

Vi har en plan

Og vi er igang

En ting er, at vores produktionsanlæg er udviklet med bæredygtighed som fokus – og at vores produktion er Co2-neutral. Men vi vil mere. Derfor har vi lavet en femårsplan, som skal sikre, at vi når det. Vi er allerede godt på vej med tiltagene, op der bliver løbende inspireret til nye initiativer, der skal hjælpe os på vej.

Living Lab

Research og vidensdeling

En del af anlægget er også prioriteret til forskning og eksperimentering i træ.
Vi vil være forrest i udviklingen og udbrede brugen af træ som byggemateriale – og det skal denne enhed hjælpe os med. Vi kalder enheden for Living Lab og vi vil både bruge og dele den viden og indsigt, vi får derfra.