Fra skov til hjem

Gennemimprægnering.

Superwood er imprægneret helt ind i kernen.
Den unikke imprægneringsteknologi bringer træbeskyttelsen videre ind under træets overflade, som mikroskopiske partikler, der fæstner sig overalt i træcellerne.

Gennemimprægnering

Bæredygtig og patenteret.

Superwood Gennemimprægnering
Den mest bæredygtige og effektive imprægnering i verden

Vi har udviklet verdens eneste anlæg, der anvender genbrugt kuldioxid, til at opløse og transportere træbeskyttelse ind i brædderne. Det foregår i en patenteret højtryksproces. Der anvendes over hundrede gange mindre træbeskyttelsesmiddel, end der gør i konventionel imprægnering. Midlet bliver opløst i mikroskopiske partikler og sætter sig fast i træcellerne hele vejen igennem brættet – ikke kun på overfladen. Det medfører en mangedobling af træets levetid.

Efter imprægneringen har træet fortsat samme egenskaber som før. Det betyder, at du kan bruge dit sædvanlige værktøj, og den befæstigelse du ønsker. Træet ser ud som før. Altså lyst, så det kan overfladebehandles i alle mulige farver – også transparente. Endelig bevarer træet samme fugt og dermed vægt som inden imprægneringen.
Og det er godt for arbejdsmiljøet.

Fakta om anlægget.

Certificeret

Vi har papir på det

Hele vores produktion er tænkt, tegnet og født med bæredygtighed som ufravigeligt omdrejningspunkt. Derfor har vi alle officielle og relevante mærker og certificeringer.

Vi har en plan

Og vi er allerede foran

En ting er, at vores produktionsanlæg er udviklet med bæredygtighed som fokus – og vi stort set producerer Co2-neutralt. Men vi vil være 100% bæredygtige i alle detaljer. Derfor har vi lavet en femårsplan, som skal sikre, at vi når det. Vi er allerede foran med tiltagene og er godt på vej til at realisere de sidste indsatser.

Living Lab

Research og vidensdeling

En del af anlægget er også prioriteret til forskning og eksperimentering i træ.
Vi vil være forrest i udviklingen og udbrede brugen af træ som byggemateriale – og det skal denne enhed hjælpe os med. Vi kalder enheden for Living Lab og vi vil både bruge og dele den viden og indsigt, vi får derfra.