Træ med kvalitet

Kvalitet og unik holdbarhed.

Superwood er skabt til at vare. Og til at bevare.

Superwoods brædder holder mange gange længere end ubehandlet gran. Det er dokumenteret. En klar fordel både økonomisk og i forhold til bæredygtighed. Hver eneste celle i træet er imprægneret fra inderst til yderst. Det giver unik beskyttelse mod råd og trænedbrydende svampe uden brug af tungmetaller. Men det sikrer dig også mere fritid og mindre arbejde. Der er ganske enkelt mindre vedligeholdelse og reparation ved Superwood.
Ole Dalsgård Nielsen
Adm. direktør, Superwood
Vores mål og ambition

Verdens bedste bræt er ingen tilfældighed.

Superwood skal ikke bare holde. Det skal også være værd at beholde.

For os er Verdens Bedste Bræt ikke bare et sjovt slogan. Det er et mantra og en filosofi, som vi stræber for at efterleve hver eneste dag. Vi gør os umage for at være de bedste i alle aspekter af det, vi foretager os.

Vi bruger kun det bedste råmateriale. Superwood er udvalgt træ fra udvalgte skove. Vi anvender kun nordisk gran fra nøje udvalgte og PEFC-certificerede savværker i Sverige, Norge og Finland.

Vi bruger kun den bedste udskæring. Brædderne er valgt fra en centerfri udskæring, ud fra et ønske om at undgå marvstrålen og ungdomsvedet i midten af stammen. Efter udskæring bliver alle profiler grundigt efterset og håndsorteret. Det sikrer en ensartet, høj kvalitet.

Vores patenterede teknologi sikrer den bedste imprægnering. Den patenterede imprægneringsteknologi, som alle vores produkter gennemgår, er den eneste af sin slags, som sikrer en unik gennemimprægnering af træet og skaber fundamentet for lang holdbarhed.

Om Superwood

Vi sætter alt på ét bræt.

Med træbeklædning fra Superwood er du sikret kvalitet og fleksibilitet fra øverste hylde.

holdbarhedsikon

Mangedoblet holdbarhed

Superwoods brædder holder mange gange længere end ubehandlet gran, hvilket er dokumenteret v. test foretaget af Teknologisk institut. En klar fordel både økonomisk og i forhold til bæredygtighed.

Ikon af diamant som symbol på finish, fordi vi skåner miljøet

100% gennemimprægneret

Traditionel trykimprægnering giver begrænset beskyttelse på overfladen. Men ikke Superwood. Hver eneste celle i vores træ er imprægneret fra inderst til yderst med unik beskyttelse mod råd og trænedbrydende svampe uden brug af tungmetaller.

Ikon der symboliserer bæredygtighed

CO2 neutralt

Selve produktionen af Superwood er CO2-neutral og vores patenterede gennemimprægnering er mere miljøvenlig og skånsom, da den foregår uden brug af giftige tungmetaller og opløsningsmidler.

PEFC-certificeret.

Vi bruger udelukkende PEFC-certificeret grantræ fra bæredygtigt skovbrug. Alt træ er kvalitetsgran fra udvalgte savværker i et geografisk bælte på tværs af Norge, Sverige og Finland.

overfladebehandling-ikon

Minimal vedligeholdelse

Superwoods unikke holdbarhed sikrer dig mere fritid og mindre arbejde. Der er ganske enkelt mindre vedligeholdelse ved Superwood. Derudover er træet lyst og tørt og derfor lettere at håndtere, bearbejde, montere og male.

Ikon af træbrædder

Højere kvalitet og stabilitet

Vores arkitekttegnede profiler med fer/not sikrer højere stabilitet. Alle profiler høvles på vores egen fabrik. Efter udskæring bliver alle profiler grundigt efterset og håndsorteret. Det sikrer en ensartet, høj kvalitet.

Bæredygtig og patenteret

Unik imprægneringsproces.

En traditionel trykimprægnering presser kun beskyttelsen ind i granens overflade. Derfor har træet kun begrænset beskyttelse.
Sådan er det ikke med Superwood. Her sikrer en helt unik og patenteret teknologi, at brættet er beskyttet hele vejen ind i det inderste.

Den unikke imprægneringsteknologi bringer træbeskyttelsen videre ind under træets overflade, som mikroskopiske partikler, der fæstner sig overalt i træcellerne.

Vi har udviklet verdens eneste anlæg, der anvender genbrugt kuldioxid, til at opløse og transportere træbeskyttelse ind i brædderne. Det foregår i en patenteret højtryksproces.

Der anvendes over hundrede gange mindre træbeskyttelsesmiddel, end der gør i konventionel imprægnering. Lavt vandforbrug sikrer samtidig, at træet er helt tørt efter behandling – og derfor både bedre og lettere at arbejde med.

Læs mere om gennemimprægnering
Vi tror på videnskab

Oplev vores eget SuperTestLab.

Grundighed. Nysgerrighed. Umage.

Vi er nørder. Vi elsker viden og praktisk erfaring om, hvordan træ udvikler sig over tid.

Derfor har vi opbygget vores eget SuperTestlab. Et dedikeret udendørs testområde, hvor vi har lavet en lang række opstillinger i forskellige materialer, profiler og farver i et kontrolleret miljø.

Formålet er at teste og studere træets udvikling over tid – og i udendørs miljø – for at opleve hvordan tid, vejr, materiale og vedligehold påvirker udseende og holdbarhed.

AART Designers har været en del af Superwoods udvikling, mod at skabe bæredygtige og holdbare løsninger, hvor vi belaster miljøet mindst muligt. Målet er at vi sammen udvikler kreative, kloge og sikre facadeløsninger med lang levetid.
Anders Tyrrestrup, Stiftende partner/CINO
AART Designers