Kvalitet

Vi sikrer kvalitet fra start til slut.

Superwood er skabt til at vare. Og til at bevare.

Superwood skal ikke bare holde. Det skal også være værd at beholde.

For os er Verdens Bedste Bræt ikke bare et sjovt slogan. Vi bruger kun det bedste råmateriale. Vi sourcer udelukkende træ fra PEFC-certificerede savværker, hvilket sikrer at træet stammer fra ansvarligt skovbrug, samtidig med, at der plantes mere skov, end der fældes.

Træet sources fra ”det nordiske granbælte”, hvor træet vokser relativt langsomt og homogent, som sikrer den bedste kvalitet.

Vi sørger for altid at bruge den bedste udskæring. Derfor er brædderne valgt fra en centerfri udskæring, da vi ønsker at undgå marvstrålen og ungdomsvedet i midten af stammen. Efter udskæring gennemgår brædderne både mekanisk scanning og manuel kvalitetskontrol i produktionen, hvilket er dét der skaber ensartetheden og den høje kvalitet i Superwood.

Se hele processen i den virtuelle fabriksrundvisning

Kvaliteten på vores bræt, er ingen tilfældighed

Vi frasorterer ca. 7% af alt det, vi får ind i vores produktion efter gennemimprægnering. Det gør vi, fordi vi leverer Verdens Bedste Bræt.

Røntgenscanning

Brædderne gennemgår både mekanisk scanning og manuel kvalitetskontrol i produktionen.
Hvert enkelt bræt røntgenscannes for at tilstræbe, at marvsiden vender udad for 85-90% af brædderne. Det sikrer, at brættet giver sig mindst muligt på facaden.

100% gennem-imprægneret

Traditionelt trykimprægneret gran giver begrænset beskyttelse på overfladen. Superwood kan som de eneste i verden gennemimprægnere gran. Hver eneste celle i vores træ er imprægneret fra inderst til yderst med unik beskyttelse mod råd og trænedbrydende svampe uden brug af tungmetaller.

Vi stiller høje krav til vores leverandører

Vi indkøber en centerfri udskæring i høj kvalitet uden marv, ungdomsved og sorte knaster. Træet gennemgår en streng sortering ude på savværkerne. Den kvalitet vi efterspørger modsvarer ca. 1% af alt det træ, vores savværker kan levere.

PEFC-certificeret.

Vi bruger udelukkende PEFC-certificeret grantræ fra bæredygtigt skovbrug. Alt træ er kvalitetsgran fra udvalgte savværker i et geografisk bælte på tværs af Norge, Sverige og Finland.

Træets egenskaber bevares

Superwoods imprægneringsproces beskytter træet mod trænebrydende svamp og råd, men ændrer ikke ved træets naturlige egenskaber.

Højere kvalitet og stabilitet

Vores arkitekttegnede profiler med fer/not sikrer højere stabilitet. Alle profiler høvles på vores egen fabrik. Efter udskæring bliver alle profiler grundigt efterset og håndsorteret. Det sikrer en ensartet, høj kvalitet.