Nyheder

Emballagefri levering

Som noget nyt, er det muligt at fravælge plastikemballage på Superwood leverancer. Drømmen er, at vores større samarbejdspartnere kan få en årlig rapport over besparet mængde emballage, samt en tilsvarende mængde plantede træer.

Emballagefri levering

Vi har længe ønsket at erstatte vores emballage med et mere miljøvenligt alternativ. Jagten på det gode alternativ er stadig igang; er biobaseret eller genanvendt plast en løsning? Problemet med biobaseret plast har indtil nu bestået i, at de tilgængelige typer har været for skrøbelige overfor vand og fugt. Genanvendt plast har ikke været et tilgængeligt alternativ i store nok mængder, og CO2-aftrykket har været for højt sammenlignet med virgint plastik-emballage. Det mønster begynder heldigvis at ændre sig. Derfor bruger vi genanvendt plast på al vores emballage – det har vi gjort siden 2022.

Som noget nyt, er det muligt at fravælge plastikemballage på Superwood leverancer. Når vi leverer en pakke Superwood til et byggemarked eller et specifikt projekt, leveres træet med plastikemballage. Det gør vi, for at beskytte træet under transporten for skidt og snavs. Samtidig beskytter emballagen også træet, hvis pakken skal stå i længere tid, fx ude på en byggeplads. I nogle tilfælde skal træet bruges med det samme, eller ind og stå i en tømrerhal, og så er emballagen unødvendig. Vi vil gerne minimere vores brug af plastik - og det kan vores kunder nu blive en del af. Den omkostning, Superwood sparer i fravalget af emballage, vil i stedet blive brugt til at plante træer i Danmark eller Finland. På den måde sparer vi nogle ressourcer, og er samtidig med til at bidrage positivt til miljøet. Drømmen er, at vores større samarbejdspartnere kan få en årlig rapport over besparet mængde emballage, samt en tilsvarende mængde plantede træer.

Så hvis du f.eks. ved, at Superwood skal benyttes på byggepladsen umiddelbart efter levering, kan vi sammen gøre noget godt. Vær dog opmærksom på, at leverancen vil være mere udsat for regn, støv og skidt, både på byggepladsen og under transporten.