Nyheder

Samarbejde.

Stor succes når små og store virksomheder arbejder sammen.

I JDH-BYG har vi et brændende ønske om at sikre medarbejdernes arbejdsglæde. Det gør vi bl.a. ved at stille skarpt på bæredygtighed i byggeriet og derigennem at skabe en meningsfuld arbejdsplads

En af de udfordringer vi står overfor, er indsamling af de rigtige mængder genbrugsmateriale til vores byggerier. Det kan f.eks. være svært at skaffe genbrugstræ i større mængder, og derfor er vi meget glade for at STARK og Superwood har arbejdet tæt sammen med os omkring ”Genwood.”

Superwood og STARK er gået sammen om projektet ”Genwood”. Herigennem afsætter Superwood deres frasorterede træ fra produktionen på nye og spændende måder. På månedlig basis frasorteres omkring 75 m3 træ hvorfor der er tale om en større mængde brædder, end man lige går og tror. Træet bliver frasorteret, fordi det ikke lever op til Superwoods kvalitetskrav, hvilket fx kan indebære at der er udfaldene knaster, revner eller ujævne overflader. Ofte kan man redde en stor del af brættet, hvis man skærer noget fra. Flere og flere er heldigvis begyndt at se værdien i ressourcer som disse – og her kommer JDH-BYG på banen.

 

Samarbejdet, der er blevet til partnerskaber

Vi i JDH-BYG ønsker at være en del af løsningen, fremfor problemet indenfor fremtidens byggeri. Netop derfor er samarbejdet med Superwood og STARK værdifuldt for os. Superwood er gode til at producere træbeklædning af høj kvalitet og holdbarhed. Dette kan de, fordi de har meget strenge kvalitetskrav samt et fokus på kun at købe det bedste FSC-og PEFC-certificerede træ ind til produktionen. STARK er knivskarpe til logistik, har en stor markedsandel samt flere forretninger spredt ud over hele landet. De har derfor mulighed for at hente og bringe det frasorterede træ, i stedet for at det går op i røg.

”Når vi står sammen i branchen om at gøre en reel forskel sætter vi fart på målet om absolut bæredygtighed i byggeriet,” udtaler Samuel fra JDH-BYG. For os giver samarbejdet med STARK og Superwood åbenlys værdi fordi det er et cirkulært alternativ til nyt træ. Yderligere skaber det arbejdsglæde for vores medarbejdere, fordi det for den enkelte giver mening at tage ansvar og være en del af løsningen.

 

Resultater, der giver mening

Det gode partnerskab har bidraget til flere projekter og endnu flere er på vej. Vi har netop afsluttet et renoveringsprojekt i Århus, hvor fokus bl.a. har været at bibeholde så meget af de eksisterende konstruktioner som muligt og primært tilføre træbaserede materialer, hvor Genwood har været medspiller. Resultatet kan ses på billedet nedenfor i artiklen. Meget aktuelt bør nævnes vores færdigbyggede koncept ”ECOMODUL360” som pt. står udstillet på vores egen matrikel. Det er et reelt bæredygtigt hus, som lagrer mere CO2 end det udleder, og primært er opbygget af biobaserede byggematerialer. Byggeriet sigter efter at komme under 2,5 kg/CO2 pr. m2. Herpå pryder Genwood selvfølgelig både facader og gavle, som også kan ses på billederne. Ydermere er konceptet bygget op omkring ”design for adskillelse” og skulle behovet for mere plads opstå i fremtiden, vil man have mulighed for nemt at tilføje yderligere kvadratmeter til huset. Foruden de to omtalte projekter, har vi netop afleveret et byggeri på Møn udført med EcoCocon og Genwood og desuden et atelier i Århus, hvor fokus har været på at reducere brugen af fossiltunge materialer. Vi har bl.a. brugt genanvendelige- og biobaserede byggematerialer. Vi er meget stolte af resultaterne. Overordnet har sammenhold været nøgleordet for succes. Både blandt medarbejdere, med underleverandører og i samarbejde med bygherre. Med disse værdifulde partnerskaber, som det bl.a. er med STARK og Superwood, vil den grønne omstilling hurtigere tage fart – og vi hos JDH-BYG er utroligt stolte af at være en del af løsningen.