Etableringsår
Byggeår - 1964. Tilbygning - 1975. Renovering - 2015.
Lokation
NEDRE STRAND, ASKØY, BERGEN
Materialer
SW12 AART
Farver
Zink
Arkitekt
Private tegninger og ønsker, designet og udvalgt i samarbejde med HOPLAND BYGG

Det gode liv på Strand

Marius Tengs Johansen beskriver nedenfor sit renoveringsprojekt med Superwood profiler.

Det klassiske Rødlandhus er bygget i 1964 og blev udvidet med en tilbygning og indrettet kælder i 1974. I dag har huset gennemgået en gennemgribende renovering med nyt tag, nye vinduer, efterisolering af ydervægge og ikke mindst en fantastisk ny facade med fer-not-træbeklædning fra Superwood. Med en fantastisk udsigt mod Bergen by og en central placering på en 1,2 hektar stor grund, har du alt, hvad du kan ønske dig for en familie. En stor have med flere dejlige terrasser og gode solforhold fra morgen til aften.

Da renoveringsprocessen blev sat i gang, stod det hurtigt klart, at vi ønskede materialer, der havde en lang levetid, og som samtidig krævede minimal vedligeholdelse. I dag er tid blevet en mangelvare, og det er utroligt vigtigt at investere i produkter, der giver mere tid til at være sammen med familien. Superwood blev hurtigt fremført som et alternativ til beklædning, da det opfylder alle disse kriterier, samtidig med at det har den moderne profil, vi søgte. Valget faldt på profilen SW12 AART i farven Zink, som vi håber vil udvikle sig og gråne jævnt og naturligt, så den matcher husets omgivelser, der består af en naturlig have med store fyrretræer og omgivende bjerge.

Udover vores eget behov for minimal vedligeholdelse og mere tid var det et absolut plus, at Superwood repræsenterede en moderne tilgang til miljø og bæredygtighed i produktionen og forarbejdningen af materialerne. Selvom det ikke har været en dominerende faktor ved alle vores valg, føles det stadig godt at vide, at nogle af vores valg bidrager til at skabe et mere positivt aftryk på miljøet.

Vi ser frem til et liv med Superwood som beklædning og glæder os til at følge udviklingen af produktet og dets indvirkning på vores hjem i de kommende år."
Marius Tengs Johansen