Etableringsår
2003
Lokation
Løkken
Materialer
SW04 BRÆDDER
Farver
Sort

I Løkken, tæt ved Vesterhavet, står et klassisk dansk sommerhus, som efter 20 års eksponering i det barske kystklima stadig fremstår enormt flot. Facaden er blevet malet én gang mod nord og øst samt 2-3 gange mod syd og vest i løbet af de seneste 20 år.

Sommerhusets stue og det tilhørende anneks er for nylig blevet udvidet. Her blev Superwood facadebeklædningen genbrugt fra de dele af facaden, der blev fjernet i forbindelse med udvidelsen. Den fjernede facadebeklædning var stadig i god stand på trods af det barske kystklima og krævede blot en frisk omgang maling for at blive genbrugt.

I det hele taget har vi gennem årene konstateret, at Superwood-facaderne ikke kræver meget vedligehold, fordi der er tale om formstabilt kvalitetstræ. Det har kun været nødvendigt at male facaden en gang mod nord og øst samt 2-3 gange mod syd og vest de sidste 20 år. Det kan vi sagtens leve med, og det er samtidig en vigtig pointe, at sørge for periodisk vedligehold og korrekt overfladebehandling af træ, da det ellers bliver misfarvet og nedbrudt i overfladen. Vedligehold er vigtigt at huske, hvis man vil bygge i træ.
Anders Chr. Haahr
Bæredygtighedskonsulent, M. Sc., Milestone Pro.