Vi er Superwood.

Vi har verdensmålene med i alt hvad vi gør.

Vi har et helheldsperspektiv i alt, vi gør. Hele vores unikke proces og værdikæde er skabt med et bæredygtigt og cirkulært fokus – og vi optimerer konstant.

Verdensmålene som pejlemærke

Vi udvælger få specifikke Verdensmål, der harmonerer med indsatsområder i vores overordnede bæredygtige strategi, og arbejder i dybden med disse.

Det gør vi ved at dykke ned i de forskellige delmål og derefter eksekvere på dém. Dermed kan vi opnå reelle resultater, validere vores indsats og arbejde videre med det næste verdensmål.

Bliv klog på de verdensmål vi arbejder med i øjeblikket.

Mere fornybar energi

Vi har fået solceller på vores tage her i Hampen, og forventer at de vil kunne dække omkring 50% af vores energiforbrug fra 2023. Desuden kigger vi på at implementere målere de steder i vores produktion, så vi kan bruge vores energi smart, og på de rigtige måder.

Det gør en forskel at arbejde med træ

Vi vil skabe både arbejde og indhold i hverdagen for de, der har brug for et arbejdsliv, der er specifikt tilpasset deres liv og kompetencer, men som måske har været udfordret i at finde rum og plads til dette andre steder.

Mindre spild – mere viden

Vi vil arbejde med recirkulation af ressourcer og minimering af spild i vores produktion – desuden arbejder vi aktivt med indsamling og deling af viden omkring bæredygtighed både i vores netværk, men også i lokalsamfundet.

Certificering er vejen frem

Vi vil styrke klimatilpasningen i alt, hvad vi gør. Det gør vi gennem indkøb af PEFC-certificeret skov, der promoverer bæredygtigt skovbrug gennem tredjeparts-verificering. Det indebærer at der bliver plantet mere træ, end der fældes, samtidig med at der tages hensyn til biodiversitet, oprindelige folkefærd og lokalsamfund.

Mere skov – giver mere liv

Vores vision er at skabe mere skov, end vi tager. Det er et langsigtet mål, men vi er allerede i gang og har plantet en hektar skov i Finland i 2022, sammen med en af vores gode samarbejdspartnere.

Derfor er det vigtigt for os

Verdensmålene er det første vellykkede bud på et universelt sprog, der henvender sig på tværs af nationaliteter, institutioner, virksomheder og privatpersoner. De favner bredt, og de sætter en deadline i 2030 - ligesom vi selv har gjort med vores bæredygtige strategi.

Ja, det skal handle om bæredygtighed. Vi tror på, at mere træ i byggeriet kan være en af nøglerne til at løse klimaudfordringerne. Derfor skal vi oppe os og gå forrest. Og vi tror på, at der er kunder, der har lyst til at omgive sig med vores flotte løsninger i træ.
Ole Dalsgård Nielsen
Adm. direktør, Superwood

Vi forener socialt ansvar med fornuft.

Under konceptet “Supergood” forener vi social ansvarlighed og fornuftig brug af ressourcer og sponsorerer vores frasorterede træ til projekter, der gør en positiv forskel for mennesker og i bedste tilfælde flugter med netop de Verdensmål, vi i forvejen arbejder med.

Læs mere om Supergood